Sałatka z buraczków i marchewki

9


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
buraczki5 sztuk
marchew2 sztuki
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
cebula czerwona1 sztuka
seler naciowy0.5 sztuk
natka pietruszki0.5 pęczków
woda3 łyżki
olej3 łyżki
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Buraki umyj i zawiń w folię aluminiową, wstaw do rozgrzanego piekarnika do temp. 180 C na 40-60 min (w zależności od wielkości buraków).
Krok 2
Cebulę posiekaj drobno, marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, selera naciowego pokrój w cienkie plastry, natkę posiekaj.
Krok 3
Połącz ze sobą wodę, olej i sos Knorr. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Upieczone buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 5
Starte buraczki wymieszaj z marchewką, selerem, cebulę i pietruszką, dopraw pieprzem. Przed podaniem polej Sosem Knorr
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl