Sałatka z chorizo
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • sałata lodowa - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 3 łyżki
  • kiełbasa chorizo lub inna paprykowa - 1 sztuka
  • ananas świeży - 0.5 sztuk
  • sok pomarańczowy - 100 mililitrów
  • olej z pestek winogron - 4 łyżki
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • czerwona fasolka z puszki - 0.5 sztuk
  • grzanki - 20 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Kiełbasę pokrój w plastry i usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu, aż będzie chrupiąca.
  2. Dodaj pestki dyni i pozwól, aby się chwilę podsmażyły.
  3. Ananasa pokrój w kostkę. Kolendrę posiekaj, a fasolę odcedź.
  4. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem. Sałatę lodową porwij na duże kawałki i połóż nierównomiernie na talerzu lub półmisku. Po wierzchu polej ją dressingiem.
  5. Dodaj kiełbasę i pestki dyni, a także fasolkę i kawałki ananasa. Sałatkę udekoruj kolendrą i grzankami.