Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
marchewka1 sztuka
sok pomarańczowy0.5 szklanek
pomidory3 sztuki
jogurt naturalny6 łyżek
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
szczypiorek0.5 pęczków
oliwa2 łyżki
świeża kolendra0.5 pęczków
papryka zielona0.5 sztuk
sałata rzymska0.5 sztuk
sos sweet chilli6 łyżek
upieczony rostbef150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w plastry o grubości 0,5 cm. Przełóż do miseczki i wymieszaj z oliwą, słodkim sosem chilli oraz listkami kolendry.
Krok 2
Obraną marchewkę pokrój na długie, cienkie plastry. Następnie sparz je krótko we wrzącym soku pomarańczowym.
Krok 3
Pokrój warzywa: pomidory w ósemki, a papryki w paski. Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Krok 4
Liście sałaty, warzywa oraz mięso ułóż na talerzach.
Krok 5
W miseczce połącz sos Knorr z jogurtem oraz pokrojonym drobno szczypiorkiem. Gotowym sosem polej sałatkę i natychmiast podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl