Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • upieczony rostbef - 150 gramów
  • szczypiorek - 0.5 pęczków
  • jogurt naturalny - 6 łyżek
  • sos sweet chilli - 6 łyżek
  • oliwa - 2 łyżki
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • sok pomarańczowy - 0.5 szklanek
  • pomidory - 3 sztuki
  • papryka zielona - 0.5 sztuk
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • marchewka - 1 sztuka
  • sałata rzymska - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w plastry o grubości 0,5 cm. Przełóż do miseczki i wymieszaj z oliwą, słodkim sosem chilli oraz listkami kolendry.
  2. Obraną marchewkę pokrój na długie, cienkie plastry. Następnie sparz je krótko we wrzącym soku pomarańczowym.
  3. Pokrój warzywa: pomidory w ósemki, a papryki w paski. Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
  4. Liście sałaty, warzywa oraz mięso ułóż na talerzach.
  5. W miseczce połącz sos Knorr z jogurtem oraz pokrojonym drobno szczypiorkiem. Gotowym sosem polej sałatkę i natychmiast podawaj.