Sałatka z chrupiących warzyw z wołowiną z chilli

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
upieczony rostbef150 gramów
szczypiorek0.5 pęczków
jogurt naturalny6 łyżek
sos sweet chilli6 łyżek
oliwa2 łyżki
świeża kolendra0.5 pęczków
sok pomarańczowy0.5 szklanek
pomidory3 sztuki
papryka zielona0.5 sztuk
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
marchewka1 sztuka
sałata rzymska0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w plastry o grubości 0,5 cm. Przełóż do miseczki i wymieszaj z oliwą, słodkim sosem chilli oraz listkami kolendry.
Krok 2
Obraną marchewkę pokrój na długie, cienkie plastry. Następnie sparz je krótko we wrzącym soku pomarańczowym.
Krok 3
Pokrój warzywa: pomidory w ósemki, a papryki w paski. Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Krok 4
Liście sałaty, warzywa oraz mięso ułóż na talerzach.
Krok 5
W miseczce połącz sos Knorr z jogurtem oraz pokrojonym drobno szczypiorkiem. Gotowym sosem polej sałatkę i natychmiast podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl