| |||||||||
| Składniki | ||
| ciecierzyca z puszki | 400 gramów | |
| Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 1 łyżka | |
| pierś z kurczaka | 200 gramów | |
| pomidory | 2 sztuki | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| Sos sałatkowy Cezar Knorr | 1 opakowanie | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
| jogurt naturalny | 100 mililitrów | |
| pęczek natki kolendry | 1 sztuka | |
| ser żółty starty | 1 łyżka | |
| grzanki | 20 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i usmaż na patelni. Następnie ostudź i pokrój w kostkę. |
| Krok 2 |
| Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. |
| Krok 3 |
| Pokrój w kostkę pomidory, czerwoną cebulę w piórka, natkę kolendry posiekaj. Następnie opłucz ciecierzycę. Do uprzednio przygotowanego dresingu dodaj pomidory, cebulę, kurczaka, ciecierzycę, natkę kolendry oraz grzanki. Całość wymieszaj i posyp grzankami. |
| Autor: Piotr Murawski |