|
Składniki | ||
ciecierzyca z puszki | 400 gramów | |
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 1 łyżka | |
pierś z kurczaka | 200 gramów | |
pomidory | 2 sztuki | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
Sos sałatkowy Cezar Knorr | 1 opakowanie | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
jogurt naturalny | 100 mililitrów | |
pęczek natki kolendry | 1 sztuka | |
ser żółty starty | 1 łyżka | |
grzanki | 20 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i usmaż na patelni. Następnie ostudź i pokrój w kostkę. |
Krok 2 |
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. |
Krok 3 |
Pokrój w kostkę pomidory, czerwoną cebulę w piórka, natkę kolendry posiekaj. Następnie opłucz ciecierzycę. Do uprzednio przygotowanego dresingu dodaj pomidory, cebulę, kurczaka, ciecierzycę, natkę kolendry oraz grzanki. Całość wymieszaj i posyp grzankami. |
Autor: Piotr Murawski |