Sałatka z cukinii
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cukinia lub kabaczek - 1 kilogram
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • pieczarki - 25 dekagramów
  • oliwa - 4 łyżki
  • natka pietruszki (posiekana)
  • musztarda - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Przekrój cukinię i usuń pestki. Następnie pokrój w kostkę i usmaż na patelni.
  2. Oczyść i pokrój w paski pieczarki, następnie podsmaż.
  3. Dodaj przesmażoną cukinię do pieczarek.
  4. Przygotuj sos z oliwy, natki pietruszki i musztardy. Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
  5. Połącz sos z wymieszaną wcześniej cukinią z pieczarkami. Sałatkę z cukinii podawaj do mięs i makaronu.