Sałatka z cukinii

46


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cukinia lub kabaczek1 kilogram
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
pieczarki25 dekagramów
oliwa4 łyżki
natka pietruszki (posiekana)
musztarda2 łyżki
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Przekrój cukinię i usuń pestki. Następnie pokrój w kostkę i usmaż na patelni.
Krok 2
Oczyść i pokrój w paski pieczarki, następnie podsmaż.
Krok 3
Dodaj przesmażoną cukinię do pieczarek.
Krok 4
Przygotuj sos z oliwy, natki pietruszki i musztardy. Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 5
Połącz sos z wymieszaną wcześniej cukinią z pieczarkami. Sałatkę z cukinii podawaj do mięs i makaronu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl