|
Składniki | ||
cukinia lub kabaczek | 1 kilogram | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
pieczarki | 25 dekagramów | |
oliwa | 4 łyżki | |
natka pietruszki (posiekana) | ||
musztarda | 2 łyżki | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przekrój cukinię i usuń pestki. Następnie pokrój w kostkę i usmaż na patelni. |
Krok 2 |
Oczyść i pokrój w paski pieczarki, następnie podsmaż. |
Krok 3 |
Dodaj przesmażoną cukinię do pieczarek. |
Krok 4 |
Przygotuj sos z oliwy, natki pietruszki i musztardy. Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. |
Krok 5 |
Połącz sos z wymieszaną wcześniej cukinią z pieczarkami. Sałatkę z cukinii podawaj do mięs i makaronu. |
Autor: przepisy.pl |