| |||||||||
| Składniki | ||
| cukinia lub kabaczek | 1 kilogram | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
| pieczarki | 25 dekagramów | |
| oliwa | 4 łyżki | |
| natka pietruszki (posiekana) | ||
| musztarda | 2 łyżki | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przekrój cukinię i usuń pestki. Następnie pokrój w kostkę i usmaż na patelni. |
| Krok 2 |
| Oczyść i pokrój w paski pieczarki, następnie podsmaż. |
| Krok 3 |
| Dodaj przesmażoną cukinię do pieczarek. |
| Krok 4 |
| Przygotuj sos z oliwy, natki pietruszki i musztardy. Dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. |
| Krok 5 |
| Połącz sos z wymieszaną wcześniej cukinią z pieczarkami. Sałatkę z cukinii podawaj do mięs i makaronu. |
| Autor: przepisy.pl |