Sałatka z cykorii i orzechów włoskich
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • żółta cykoria - 2 sztuki
  • czerwona cykoria - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 sztuka
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 3 łyżki
  • wędzony łosoś - 100 gramów
  • zielone jabłka - 2 sztuki
  • orzechy włoskie - 100 gramów
  • grzanki - 20 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Od cykorii odkrój dolną część i rozprosz wszystkie listki. Dokładnie je umyj.
  2. Jabłka przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne i pokrój w cienkie plastry.
  3. Jabłka i cykorię zanurz na chwilę w zakwaszonej sokiem z cytryny wodzie, aby nie ciemniały.
  4. Orzechy podpiecz na patelni, ostudź i pokrusz.
  5. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem.
  6. Łososia pokrój w paski. Na koniec wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, polej przygotowanym sosem i posyp grzankami.