|
Składniki | ||
czerwona fasola w puszce (ewentualnie ugotowana) | 200 gramów | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
Ketchup Hellmann's Łagodny | 3 łyżki | |
wędzony boczek | 200 gramów | |
ser z niebieską pleśnią | 100 gramów | |
marynowany czosnek ze słoiczka | 100 gramów | |
posiekany pęczek szczypiorku | 1 sztuka | |
grzanki | 20 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. |
Krok 2 |
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Wytopiony tłuszcz usuń. |
Krok 3 |
Pokrusz ser. Skwarki boczku wymieszaj z fasolą z puszki, czosnkiem, serem, grzankami oraz szczypiorem. |
Krok 4 |
Całość dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu. |
Autor: Piotr Murawski |