Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • czerwona fasola w puszce (ewentualnie ugotowana) - 200 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 3 łyżki
  • wędzony boczek - 200 gramów
  • ser z niebieską pleśnią - 100 gramów
  • marynowany czosnek ze słoiczka - 100 gramów
  • posiekany pęczek szczypiorku - 1 sztuka
  • grzanki - 20 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.
  2. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Wytopiony tłuszcz usuń.
  3. Pokrusz ser. Skwarki boczku wymieszaj z fasolą z puszki, czosnkiem, serem, grzankami oraz szczypiorem.
  4. Całość dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu.