| |||||||||
| Składniki | ||
| czerwona fasola w puszce (ewentualnie ugotowana) | 200 gramów | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
| Ketchup Hellmann's Łagodny | 3 łyżki | |
| wędzony boczek | 200 gramów | |
| ser z niebieską pleśnią | 100 gramów | |
| marynowany czosnek ze słoiczka | 100 gramów | |
| posiekany pęczek szczypiorku | 1 sztuka | |
| grzanki | 20 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. |
| Krok 2 |
| Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Wytopiony tłuszcz usuń. |
| Krok 3 |
| Pokrusz ser. Skwarki boczku wymieszaj z fasolą z puszki, czosnkiem, serem, grzankami oraz szczypiorem. |
| Krok 4 |
| Całość dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu. |
| Autor: Piotr Murawski |