Sałatka z czerwoną fasolą i niebieskim serem

33


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
czerwona fasola w puszce (ewentualnie ugotowana)200 gramów
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr1 opakowanie
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
Ketchup Hellmann's Łagodny3 łyżki
wędzony boczek200 gramów
ser z niebieską pleśnią100 gramów
marynowany czosnek ze słoiczka100 gramów
posiekany pęczek szczypiorku1 sztuka
grzanki20 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Wytopiony tłuszcz usuń.
Krok 3
Pokrusz ser. Skwarki boczku wymieszaj z fasolą z puszki, czosnkiem, serem, grzankami oraz szczypiorem.
Krok 4
Całość dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl