Sałatka z czerwoną fasolą
  • 30 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • fasola czerwona puszka - 1 opakowanie
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • kukurydza z puszki - 1 opakowanie
  • groszek zielony z puszki - 1 opakowanie
  • pieczarki marynowane słoiczek - 1 opakowanie
  • cebula - 2 sztuki
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 2 łyżki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • tabasco - 2 sztuki
  • makaron drobny - 1.5 szklanek
  • papryka żółta - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente i wystudź. Fasolę, kukurydzę, groszek i pieczarki odsącz z zalewy.
  2. Paprykę pokrój w paski. Warzywa dodaj do makaronu i wymieszaj.
  3. Cebule pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Do cebuli dodaj ketchup, sos sałatkowy Knorr i kilka kropel tabasco - wszystko dokładnie wymieszaj i ostudź. Połącz z majonezem.
  4. Połączone ze sobą wszystkie składniki sałatki, polej wystudzonym sosem, wymieszaj i przełóż do salaterki. Podawaj z bagietką.