|
Składniki | ||
fasola czerwona puszka | 1 opakowanie | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
kukurydza z puszki | 1 opakowanie | |
groszek zielony z puszki | 1 opakowanie | |
pieczarki marynowane słoiczek | 1 opakowanie | |
cebula | 2 sztuki | |
Ketchup Hellmann's Łagodny | 2 łyżki | |
Majonez Hellmann's Babuni | 2 łyżki | |
tabasco | 2 sztuki | |
makaron drobny | 1.5 szklanek | |
papryka żółta | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente i wystudź. Fasolę, kukurydzę, groszek i pieczarki odsącz z zalewy. |
Krok 2 |
Paprykę pokrój w paski. Warzywa dodaj do makaronu i wymieszaj. |
Krok 3 |
Cebule pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Do cebuli dodaj ketchup, sos sałatkowy Knorr i kilka kropel tabasco - wszystko dokładnie wymieszaj i ostudź. Połącz z majonezem. |
Krok 4 |
Połączone ze sobą wszystkie składniki sałatki, polej wystudzonym sosem, wymieszaj i przełóż do salaterki. Podawaj z bagietką. |
Autor: przepisy.pl |