Sałatka z czerwoną fasolą

69


Łatwe


30 min.


8 os.

Składniki
fasola czerwona puszka1 opakowanie
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
kukurydza z puszki1 opakowanie
groszek zielony z puszki1 opakowanie
pieczarki marynowane słoiczek1 opakowanie
cebula2 sztuki
Ketchup Hellmann's Łagodny2 łyżki
Majonez Hellmann's Babuni2 łyżki
tabasco2 sztuki
makaron drobny1.5 szklanek
papryka żółta1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i wystudź. Fasolę, kukurydzę, groszek i pieczarki odsącz z zalewy.
Krok 2
Paprykę pokrój w paski. Warzywa dodaj do makaronu i wymieszaj.
Krok 3
Cebule pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Do cebuli dodaj ketchup, sos sałatkowy Knorr i kilka kropel tabasco - wszystko dokładnie wymieszaj i ostudź. Połącz z majonezem.
Krok 4
Połączone ze sobą wszystkie składniki sałatki, polej wystudzonym sosem, wymieszaj i przełóż do salaterki. Podawaj z bagietką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl