| |||||||||
| Składniki | ||
| fasola czerwona puszka | 1 opakowanie | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| kukurydza z puszki | 1 opakowanie | |
| groszek zielony z puszki | 1 opakowanie | |
| pieczarki marynowane słoiczek | 1 opakowanie | |
| cebula | 2 sztuki | |
| Ketchup Hellmann's Łagodny | 2 łyżki | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 2 łyżki | |
| tabasco | 2 sztuki | |
| makaron drobny | 1.5 szklanek | |
| papryka żółta | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj al dente i wystudź. Fasolę, kukurydzę, groszek i pieczarki odsącz z zalewy. |
| Krok 2 |
| Paprykę pokrój w paski. Warzywa dodaj do makaronu i wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Cebule pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Do cebuli dodaj ketchup, sos sałatkowy Knorr i kilka kropel tabasco - wszystko dokładnie wymieszaj i ostudź. Połącz z majonezem. |
| Krok 4 |
| Połączone ze sobą wszystkie składniki sałatki, polej wystudzonym sosem, wymieszaj i przełóż do salaterki. Podawaj z bagietką. |
| Autor: przepisy.pl |