Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • dynia marynowana - 200 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • roszponka - 0.5 opakowań
  • pomidorki cherry - 8 sztuk
  • ser feta - 100 gramów
  • kiełki słonecznika
  • ziarna słonecznika - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ziołowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Dynię odcedź, pomidorki pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę.
  2. Roszponkę umyj i osusz a następnie wyłóż na półmisek. Następnie wyłóż pozostałe składniki: dynię, pomidorki, ser oraz kiełki.
  3. Pestki słonecznika upraż na rozgrzanej suchej patelni.
  4. Całość polej przygotowanym włoskim sosem i posyp pestkami słonecznika. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącym pieczywem.