Sałatka z dynią i kremowym łososiem

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
dynia marynowana150 gramów
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 łyżka
łosoś świeży bez skóry300 gramów
roszponka0.5 opakowań
czerowna cebula1 sztuka
kiełki słonecznika
cebula1 sztuka
kwaśna śmietana 18%150 mililitrów
oliwa2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Łososia pokrój w kostkę 3x3 cm. W niedużym garnku zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj śmietanę oraz Przyprawę Knorr. Całość zagotuj.
Krok 2
Do sosu włóż kawałki łososia, zmniejsz ogień i przykryj garnek. Rybę gotuj 3 minuty.
Krok 3
Umytą i osuszoną roszponkę wyłóż na półmisek, dodaj dynię i wyjęte z sosu kawałki łososia. Czerwoną cebulę pokrój w cienkie krążki i posyp nią oraz kiełkami słonecznika, wierzch sałatki.
Krok 4
Pozostałym kremowym sosem polej kawałki ryby. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącymi grzankami ziołowymi.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl