Sałatka z fasoli
  • 45 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
  • czerwona fasola z puszki - 400 gramów
  • sałata masłowa - 0.5 sztuk
  • strąk czerwonej papryki - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 0.25 szklanek
  • natka pietruszki (posiekana) - 4 łyżki
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Do dużej salaterki wsyp fasolę, posiekaną cebulę i paprykę.
  2. Dodaj natkę pietruszki.
  3. Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z 3 łyżkami wody i oliwą z oliwek, następnie wymieszaj.
  4. Polej sałatkę sosem i wstaw do lodówki na pół godziny.
  5. Umyj i osusz sałatę, ułóż na brzegu wokół całej salaterki i podawaj.