| |||||||||
| Składniki | ||
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | ||
| czerwona fasola z puszki | 400 gramów | |
| sałata masłowa | 0.5 sztuk | |
| strąk czerwonej papryki | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 0.25 szklanek | |
| natka pietruszki (posiekana) | 4 łyżki | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| woda | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Posiekaj drobno cebulę i paprykę. Do dużej salaterki wsyp fasolę, posiekaną cebulę i paprykę. |
| Krok 2 |
| Dodaj natkę pietruszki. |
| Krok 3 |
| Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z 3 łyżkami wody i oliwą z oliwek, następnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Polej sałatkę sosem i wstaw do lodówki na pół godziny. |
| Krok 5 |
| Umyj i osusz sałatę, ułóż na brzegu wokół całej salaterki i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |