Sałatka z fasolką szparagową i pomidorami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • zielona fasolka - 200 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • suszone pomidory w oliwie - 5 sztuk
  • czarne oliwki - 2 łyżki
  • mini mozzarella w kulkach - 10 sztuk
  • świeża bazylia kilka listków - 6 sztuk
  • oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami - 4 łyżki
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę obierz, umyj i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i przelej zimną wodą.
  2. Stwórz ziołowy, włoski sos mieszając zawartość sosu sałatkowego Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą z pomidorów.
  3. Pomidory pokrój w paski, oliwki oraz kulki sera na połówki.
  4. Do miski przełóż fasolkę oraz pokrojone dodatki. Dodaj przygotowany sos, listki bazylii i wszystko razem wymieszaj. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącą bagietką.