|
Składniki | ||
zielona fasolka | 200 gramów | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
suszone pomidory w oliwie | 5 sztuk | |
czarne oliwki | 2 łyżki | |
mini mozzarella w kulkach | 10 sztuk | |
świeża bazylia kilka listków | 6 sztuk | |
oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami | 4 łyżki | |
woda | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Fasolkę obierz, umyj i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i przelej zimną wodą. |
Krok 2 |
Stwórz ziołowy, włoski sos mieszając zawartość sosu sałatkowego Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą z pomidorów. |
Krok 3 |
Pomidory pokrój w paski, oliwki oraz kulki sera na połówki. |
Krok 4 |
Do miski przełóż fasolkę oraz pokrojone dodatki. Dodaj przygotowany sos, listki bazylii i wszystko razem wymieszaj. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącą bagietką. |
Autor: Piotr Murawski |