Sałatka z fasolką szparagową i pomidorami

32


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
zielona fasolka200 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
suszone pomidory w oliwie 5 sztuk
czarne oliwki2 łyżki
mini mozzarella w kulkach 10 sztuk
świeża bazylia kilka listków6 sztuk
oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami4 łyżki
woda3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Fasolkę obierz, umyj i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i przelej zimną wodą.
Krok 2
Stwórz ziołowy, włoski sos mieszając zawartość sosu sałatkowego Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą z pomidorów.
Krok 3
Pomidory pokrój w paski, oliwki oraz kulki sera na połówki.
Krok 4
Do miski przełóż fasolkę oraz pokrojone dodatki. Dodaj przygotowany sos, listki bazylii i wszystko razem wymieszaj. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącą bagietką.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl