| |||||||||
| Składniki | ||
| zielona fasolka | 200 gramów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| suszone pomidory w oliwie | 5 sztuk | |
| czarne oliwki | 2 łyżki | |
| mini mozzarella w kulkach | 10 sztuk | |
| świeża bazylia kilka listków | 6 sztuk | |
| oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami | 4 łyżki | |
| woda | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Fasolkę obierz, umyj i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i przelej zimną wodą. |
| Krok 2 |
| Stwórz ziołowy, włoski sos mieszając zawartość sosu sałatkowego Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą z pomidorów. |
| Krok 3 |
| Pomidory pokrój w paski, oliwki oraz kulki sera na połówki. |
| Krok 4 |
| Do miski przełóż fasolkę oraz pokrojone dodatki. Dodaj przygotowany sos, listki bazylii i wszystko razem wymieszaj. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącą bagietką. |
| Autor: Piotr Murawski |