Sałatka z fasolki
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • biała fasola z puszki - 400 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • woda - 3 łyżki
  • papryki kolorowe - 4 sztuki
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Papryki umyj, a następnie odetnij ich górną część. Wydrąż środki, potem posmaruj oliwą i zapiecz w całości w nagrzanym do 250 °C piekarniku przez 10 minut.
  2. Sos sałatkowy przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
  3. W misce połącz fasolkę, pokrojoną w kostkę cebulę oraz pomidory. Dodaj sos, listki pietruszki i wymieszaj.
  4. Ostudzone papryki napełnij sałatką, ułóż na półmisku i podawaj.