Sałatka z fasolki szparagowej i papryki

27


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
zielona fasolka szparagowa200 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
żółta papryka1 sztuka
świeża kolendra0.5 pęczków
biały sezam1 łyżeczka
czarny sezam1 łyżeczka
olej3 łyżki
woda3 łyżki
olej sezamowy1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Fasolkę oczyść a następnie ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Paprykę oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski. Kolendrę pokrój drobno, a biały sezam upraż na suchej rozgrzanej patelni.
Krok 3
Przygotuj aromatyczny, paprykowo – ziołowy sos łącząc sos sałatkowy Knorr z 3 łyżkami wody, olejem oraz olejem sezamowym.
Krok 4
W misce połącz fasolkę, paprykę, kolendrę oraz obydwa rodzaje sezamu i przygotowany sos. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i przełóż do salaterki.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl