Sałatka z fasolki szparagowej i papryki
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • zielona fasolka szparagowa - 200 gramów
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • biały sezam - 1 łyżeczka
  • czarny sezam - 1 łyżeczka
  • olej - 3 łyżki
  • woda - 3 łyżki
  • olej sezamowy - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę oczyść a następnie ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.
  2. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski. Kolendrę pokrój drobno, a biały sezam upraż na suchej rozgrzanej patelni.
  3. Przygotuj aromatyczny, paprykowo – ziołowy sos łącząc sos sałatkowy Knorr z 3 łyżkami wody, olejem oraz olejem sezamowym.
  4. W misce połącz fasolkę, paprykę, kolendrę oraz obydwa rodzaje sezamu i przygotowany sos. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i przełóż do salaterki.