Sałatka z fasolki szparagowej i papryki

17


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
zielona fasolka szparagowa200 gramów
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
żółta papryka1 sztuka
świeża kolendra0.5 pęczków
biały sezam1 łyżeczka
czarny sezam1 łyżeczka
olej3 łyżki
woda3 łyżki
olej sezamowy1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Fasolkę oczyść a następnie ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.
Krok 2
Paprykę oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski. Kolendrę pokrój drobno, a biały sezam upraż na suchej rozgrzanej patelni.
Krok 3
Przygotuj aromatyczny, paprykowo – ziołowy sos łącząc sos sałatkowy Knorr z 3 łyżkami wody, olejem oraz olejem sezamowym.
Krok 4
W misce połącz fasolkę, paprykę, kolendrę oraz obydwa rodzaje sezamu i przygotowany sos. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i przełóż do salaterki.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl