Sałatka z fasolki z rybą w pomidorach
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ryba w pomidorach puszka - 1 sztuka
  • fasolka szparagowa - 15 dekagramów
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • ziemniaki ugotowane w mundurkach - 4 sztuki
  • pieprz - 2 szczypty
  • szczypior - 4 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę obieramy odcinamy końce. Gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej Delikat Knorr. Po ugotowaniu odcedzamy studzimy i kroimy w mniejsze kawałki .
  2. Cebulę siekamy . szczypior kroimy. Wyciągamy rybę z konserwy dodajemy do fasolki . Paprykę zółta kroimy drobno. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy i obieramy ,
  3. Następnie kroimy w kostkę . Wszystkie składniki mieszamy . Doprawiamy sola,kostką smażona cebulka i pieprzem do smaku .