Sałatka z faszerowanymi pomidorami

16


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
duże pomidory7 sztuk
świeże liście szpinaku 500 gramów
suszone pomidory100 gramów
kuskus1 opakowanie
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
awokado1 sztuka
czerwona cebula1 sztuka
natka kolendry1 pęczek
pietruszka1 pęczek
oliwa z oliwek5 łyżek
cytryna1 sztuka
ser feta100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Kuskus zalej wrzącą wodą. Możesz do smaku dodać odrobinę soli lub nawet kostkę rosołową.
Krok 2
Pomidory umyj, wytrzyj i odetnij kilka milimetrów z wierzchu i spodu każdego pomidora. Przekrój go na pół, wydrąż i odstaw na bok.
Krok 3
Awokado, czerwoną cebulę i suszone pomidory pokrój drobno, posiekaj drobno natkę pietruszki i kolendry, oczyść liście szpinaku, odrywając końce liści.
Krok 4
W misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i Sos sałatkowy Knorr. Dodaj szpinak, cebulę, suszone pomidory, awokado, obie natki oraz kuskus.
Krok 5
Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Sałatką nafaszeruj pomidory, oprósz je serem feta.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl