Sałatka z faszerowanymi pomidorami
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • duże pomidory - 7 sztuk
  • świeże liście szpinaku - 500 gramów
  • suszone pomidory - 100 gramów
  • kuskus - 1 opakowanie
  • awokado - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • natka kolendry - 1 pęczek
  • pietruszka - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek
  • cytryna - 1 sztuka
  • ser feta - 100 gramów
  • Sos sałatkowy Naturalnie Smaczne Grecki Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kuskus zalej wrzącą wodą. Możesz do smaku dodać odrobinę soli lub nawet kostkę rosołową.
  2. Pomidory umyj, wytrzyj i odetnij kilka milimetrów z wierzchu i spodu każdego pomidora. Przekrój go na pół, wydrąż i odstaw na bok.
  3. Awokado, czerwoną cebulę i suszone pomidory pokrój drobno, posiekaj drobno natkę pietruszki i kolendry, oczyść liście szpinaku, odrywając końce liści.
  4. W misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i Sos sałatkowy Knorr. Dodaj szpinak, cebulę, suszone pomidory, awokado, obie natki oraz kuskus.
  5. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Sałatką nafaszeruj pomidory, oprósz je serem feta.