| |||||||||
| Składniki | ||
| kapusta czerwona | 300 gramów | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
| oliwa | 3 łyżki | |
| jabłko | 1 sztuka | |
| cebula | 1 sztuka | |
| sok z cytryny | 1 sztuka | |
| cukier | 1 łyżeczka | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Kapustę oczyść, umyj, poszatkuj i włóż do wrzątku. Gotuj, aż stanie się półmiękka. | 
| Krok 2 | 
| Następnie odcedź i ostudź. | 
| Krok 3 | 
| Jabłko i cebulę umyj, obierz i drobno pokrój, a następnie dodaj do kapusty. | 
| Krok 4 | 
| Sos sałatkowy Knorr połącz z olejem, cukrem i sokiem z cytryny. Następnie dodaj do surówki. | 
| Autor: przepisy.pl   |