Sałatka z gotowanej kapusty czerwonej
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta czerwona - 300 gramów
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa - 3 łyżki
  • jabłko - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • sok z cytryny - 1 sztuka
  • cukier - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę oczyść, umyj, poszatkuj i włóż do wrzątku. Gotuj, aż stanie się półmiękka.
  2. Następnie odcedź i ostudź.
  3. Jabłko i cebulę umyj, obierz i drobno pokrój, a następnie dodaj do kapusty.
  4. Sos sałatkowy Knorr połącz z olejem, cukrem i sokiem z cytryny. Następnie dodaj do surówki.