Sałatka z gotowanej kapusty czerwonej

24


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kapusta czerwona 300 gramów
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
oliwa3 łyżki
jabłko1 sztuka
cebula1 sztuka
sok z cytryny1 sztuka
cukier1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę oczyść, umyj, poszatkuj i włóż do wrzątku. Gotuj, aż stanie się półmiękka.
Krok 2
Następnie odcedź i ostudź.
Krok 3
Jabłko i cebulę umyj, obierz i drobno pokrój, a następnie dodaj do kapusty.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z olejem, cukrem i sokiem z cytryny. Następnie dodaj do surówki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl