|
Składniki | ||
ananas | 1 sztuka | |
oliwa | 4 łyżki | |
Przyprawa Harissa Knorr | 1 łyżeczka | |
cytryna | 1 sztuka | |
kolendra | 1 pęczek | |
miód | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
1. Ananasa przekrój wzdłuż na pół, następnie na ćwiartki i połóż na dobrze rozgrzanym grillu na 3 minuty z każdej strony, aż lekko się opali. Następnie odstaw aby ostygł. |
Krok 2 |
Teraz ostrym nożem odetnij skórkę oraz drewniały środek. Sam miąższ pokrój w większe kawałki. |
Krok 3 |
Kawałki ananasa skrop oliwą, sokiem z cytryny, miodem i przyprawą Knorr. Sałatkę podawaj z listkami świeżej kolendry. |
Autor: przepisy.pl |