| |||||||||
| Składniki | ||
| ananas | 1 sztuka | |
| oliwa | 4 łyżki | |
| Przyprawa Harissa Knorr | 1 łyżeczka | |
| cytryna | 1 sztuka | |
| kolendra | 1 pęczek | |
| miód | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| 1. Ananasa przekrój wzdłuż na pół, następnie na ćwiartki i połóż na dobrze rozgrzanym grillu na 3 minuty z każdej strony, aż lekko się opali. Następnie odstaw aby ostygł. |
| Krok 2 |
| Teraz ostrym nożem odetnij skórkę oraz drewniały środek. Sam miąższ pokrój w większe kawałki. |
| Krok 3 |
| Kawałki ananasa skrop oliwą, sokiem z cytryny, miodem i przyprawą Knorr. Sałatkę podawaj z listkami świeżej kolendry. |
| Autor: przepisy.pl |