Sałatka z grillowanego ananasa na ostro
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ananas - 1 sztuka
  • oliwa - 4 łyżki
  • Przyprawa Harissa Knorr - 1 łyżeczka
  • cytryna - 1 sztuka
  • kolendra - 1 pęczek
  • miód - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. 1. Ananasa przekrój wzdłuż na pół, następnie na ćwiartki i połóż na dobrze rozgrzanym grillu na 3 minuty z każdej strony, aż lekko się opali. Następnie odstaw aby ostygł.
  2. Teraz ostrym nożem odetnij skórkę oraz drewniały środek. Sam miąższ pokrój w większe kawałki.
  3. Kawałki ananasa skrop oliwą, sokiem z cytryny, miodem i przyprawą Knorr. Sałatkę podawaj z listkami świeżej kolendry.