Sałatka z grillowanego ananasa na ostro

11


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
ananas1 sztuka
oliwa4 łyżki
Przyprawa Harissa Knorr1 łyżeczka
cytryna1 sztuka
kolendra1 pęczek
miód2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
1. Ananasa przekrój wzdłuż na pół, następnie na ćwiartki i połóż na dobrze rozgrzanym grillu na 3 minuty z każdej strony, aż lekko się opali. Następnie odstaw aby ostygł.
Krok 2
Teraz ostrym nożem odetnij skórkę oraz drewniały środek. Sam miąższ pokrój w większe kawałki.
Krok 3
Kawałki ananasa skrop oliwą, sokiem z cytryny, miodem i przyprawą Knorr. Sałatkę podawaj z listkami świeżej kolendry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl