Sałatka z grillowanego bakłażana z chilli
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • bakłażan - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 2 opakowania
  • oliwa z oliwek - 10 łyżek
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • papryczka chilli - 0.2 sztuk
  • sól - 1 łyżeczka
  • woda - 6 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz taką samą ilością oliwy.
  2. Umyte bakłażany pokrój w dość grube plastry lub półplastry, oprósz odrobiną soli i pozostaw na kilka minut, do momentu, aż puści soki. Wytrzyj papierowym ręcznikiem.
  3. Następnie posmaruj z obu stron oliwą i smaż na grillowej patelni. Przełóż do miski.
  4. Papryczkę oraz kolendrę pokrój drobno i dodaj do bakłażana. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr, wymieszaj i przełóż do salaterki.