|
Składniki | ||
bakłażan | 2 sztuki | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 2 opakowania | |
oliwa z oliwek | 10 łyżek | |
świeża kolendra | 1 pęczek | |
papryczka chilli | 0.2 sztuk | |
sól | 1 łyżeczka | |
woda | 6 łyżek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz taką samą ilością oliwy. |
Krok 2 |
Umyte bakłażany pokrój w dość grube plastry lub półplastry, oprósz odrobiną soli i pozostaw na kilka minut, do momentu, aż puści soki. Wytrzyj papierowym ręcznikiem. |
Krok 3 |
Następnie posmaruj z obu stron oliwą i smaż na grillowej patelni. Przełóż do miski. |
Krok 4 |
Papryczkę oraz kolendrę pokrój drobno i dodaj do bakłażana. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr, wymieszaj i przełóż do salaterki. |
Autor: przepisy.pl |