| |||||||||
| Składniki | ||
| bakłażan | 2 sztuki | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 2 opakowania | |
| oliwa z oliwek | 10 łyżek | |
| świeża kolendra | 1 pęczek | |
| papryczka chilli | 0.2 sztuk | |
| sól | 1 łyżeczka | |
| woda | 6 łyżek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz taką samą ilością oliwy. |
| Krok 2 |
| Umyte bakłażany pokrój w dość grube plastry lub półplastry, oprósz odrobiną soli i pozostaw na kilka minut, do momentu, aż puści soki. Wytrzyj papierowym ręcznikiem. |
| Krok 3 |
| Następnie posmaruj z obu stron oliwą i smaż na grillowej patelni. Przełóż do miski. |
| Krok 4 |
| Papryczkę oraz kolendrę pokrój drobno i dodaj do bakłażana. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr, wymieszaj i przełóż do salaterki. |
| Autor: przepisy.pl |