Sałatka z grillowanych bakłażanów
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bakłażany - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • ser feta - 0.5 opakowań
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • pomidorki cherry czerwone - 150 gramów
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 4 łyżki
  • jogurt - 3 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • grzanki - 20 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Bakłażany pokrój w plastry i skrop oliwą z oliwek.
  2. Tak przygotowane bakłażany grilluj wraz z plasterkami czosnku, aż wszystko nabierze rumianych kolorów.
  3. Pomidorki przekrój na pół, ser feta pokrój w kostkę, a świeże zioła posiekaj.
  4. Bakłażany wymieszaj z pomidorkami i czosnkiem. Następnie przełóż do miski.
  5. Ketchup i jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.
  6. Polej sałatkę sosem jogurtowym i posyp kawałkami sera feta, ziołami i grzankami.