|
Składniki | ||
bakłażany | 2 sztuki | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
ser feta | 0.5 opakowań | |
ząbki czosnku | 3 sztuki | |
pomidorki cherry czerwone | 150 gramów | |
Ketchup Hellmann's Łagodny | 4 łyżki | |
jogurt | 3 łyżki | |
natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
oliwa z oliwek | 4 łyżki | |
grzanki | 20 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Bakłażany pokrój w plastry i skrop oliwą z oliwek. |
Krok 2 |
Tak przygotowane bakłażany grilluj wraz z plasterkami czosnku, aż wszystko nabierze rumianych kolorów. |
Krok 3 |
Pomidorki przekrój na pół, ser feta pokrój w kostkę, a świeże zioła posiekaj. |
Krok 4 |
Bakłażany wymieszaj z pomidorkami i czosnkiem. Następnie przełóż do miski. |
Krok 5 |
Ketchup i jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr. |
Krok 6 |
Polej sałatkę sosem jogurtowym i posyp kawałkami sera feta, ziołami i grzankami. |
Autor: przepisy.pl |