| |||||||||
| Składniki | ||
| bakłażany | 2 sztuki | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| ser feta | 0.5 opakowań | |
| ząbki czosnku | 3 sztuki | |
| pomidorki cherry czerwone | 150 gramów | |
| Ketchup Hellmann's Łagodny | 4 łyżki | |
| jogurt | 3 łyżki | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| oliwa z oliwek | 4 łyżki | |
| grzanki | 20 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bakłażany pokrój w plastry i skrop oliwą z oliwek. |
| Krok 2 |
| Tak przygotowane bakłażany grilluj wraz z plasterkami czosnku, aż wszystko nabierze rumianych kolorów. |
| Krok 3 |
| Pomidorki przekrój na pół, ser feta pokrój w kostkę, a świeże zioła posiekaj. |
| Krok 4 |
| Bakłażany wymieszaj z pomidorkami i czosnkiem. Następnie przełóż do miski. |
| Krok 5 |
| Ketchup i jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr. |
| Krok 6 |
| Polej sałatkę sosem jogurtowym i posyp kawałkami sera feta, ziołami i grzankami. |
| Autor: przepisy.pl |