|
Składniki | ||
czerwone papryki | 8 sztuk | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
ocet winny | 3 łyżki | |
ser feta | 200 gramów | |
orzeszki, np. pinii | 50 gramów | |
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr | 1 opakowanie | |
rukola | 1 garść |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Upraż orzeszki na patelni. |
Krok 2 |
Paprykę przekrój na cztery części, usuń z niej pestki i grilluj pod przykryciem ok. 5 minut z każdej strony, by była opieczona i miękka. |
Krok 3 |
Z papryki usuń skórkę, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z octem, oliwą i Mieszanką Bałkańską Knorr. |
Krok 4 |
Sałatkę podawaj z rukolą, oprószoną serem feta i orzeszkami. |
Autor: przepisy.pl |