Sałatka z grillowanych papryk
  • 25 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • czerwone papryki - 8 sztuk
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • ocet winny - 3 łyżki
  • ser feta - 200 gramów
  • orzeszki, np. pinii - 50 gramów
  • Mieszanka ziół i przypraw Bałkańska z Trybulą - 1 opakowanie
  • rukola - 1 garść

Sposób przygotowania:

  1. Upraż orzeszki na patelni.
  2. Paprykę przekrój na cztery części, usuń z niej pestki i grilluj pod przykryciem ok. 5 minut z każdej strony, by była opieczona i miękka.
  3. Z papryki usuń skórkę, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z octem, oliwą i Mieszanką Bałkańską Knorr.
  4. Sałatkę podawaj z rukolą, oprószoną serem feta i orzeszkami.