Sałatka z grillowanych papryk

9


Łatwe


25 min.


5 os.

Składniki
czerwone papryki8 sztuk
oliwa z oliwek3 łyżki
ocet winny3 łyżki
ser feta200 gramów
orzeszki, np. pinii50 gramów
Mieszanka ziół i przypraw Bałkańska z Trybulą1 opakowanie
rukola1 garść
Przygotowanie
Krok 1
Upraż orzeszki na patelni.
Krok 2
Paprykę przekrój na cztery części, usuń z niej pestki i grilluj pod przykryciem ok. 5 minut z każdej strony, by była opieczona i miękka.
Krok 3
Z papryki usuń skórkę, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z octem, oliwą i Mieszanką Bałkańską Knorr.
Krok 4
Sałatkę podawaj z rukolą, oprószoną serem feta i orzeszkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl