| |||||||||
| Składniki | ||
| czerwone papryki | 8 sztuk | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| ocet winny | 3 łyżki | |
| ser feta | 200 gramów | |
| orzeszki, np. pinii | 50 gramów | |
| Przyprawa do warzyw z grilla Knorr | 1 opakowanie | |
| rukola | 1 garść |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Upraż orzeszki na patelni. |
| Krok 2 |
| Paprykę przekrój na cztery części, usuń z niej pestki i grilluj pod przykryciem ok. 5 minut z każdej strony, by była opieczona i miękka. |
| Krok 3 |
| Z papryki usuń skórkę, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj w misce z octem, oliwą i Mieszanką Bałkańską Knorr. |
| Krok 4 |
| Sałatkę podawaj z rukolą, oprószoną serem feta i orzeszkami. |
| Autor: przepisy.pl |