Sałatka z grillowanych warzyw
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cukinia - 1 sztuka
  • bakłażan - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • cytyna - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 8 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa dokładnie umyj. Cukinię i bakłażana pokrój w plastry o grubości 0,5 cm. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i sam miąższ pokrój w dość duże i równe kawałki.
  2. Sos sałatkowy Knorr połącz w misce z oliwą, rozdrobnionym czosnkiem, startą skórką i sokiem z cytryny.
  3. Wymieszaj sos z warzywami i odstaw na 10 minut, aby dobrze się zamarynowały.
  4. Teraz grilluj wszystkie warzywa po kilka minut z każdej strony, aż będą rumiane i miękkie. Sałatkę możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jest doskonałym dodatkiem do obiadu i wszelkich dań z grilla.