Sałatka z grillowanych warzyw

6


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cukinia1 sztuka
bakłażan1 sztuka
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
ząbek czosnku1 sztuka
cytyna1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
oliwa z oliwek8 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa dokładnie umyj. Cukinię i bakłażana pokrój w plastry o grubości 0,5 cm. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i sam miąższ pokrój w dość duże i równe kawałki.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr połącz w misce z oliwą, rozdrobnionym czosnkiem, startą skórką i sokiem z cytryny.
Krok 3
Wymieszaj sos z warzywami i odstaw na 10 minut, aby dobrze się zamarynowały.
Krok 4
Teraz grilluj wszystkie warzywa po kilka minut z każdej strony, aż będą rumiane i miękkie. Sałatkę możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jest doskonałym dodatkiem do obiadu i wszelkich dań z grilla.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl