Sałatka z grillowanych warzyw i kurczaka
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 800 gramów
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 4 łyżeczki
  • cukinia - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • sałata - 1 sztuka
  • rucola - 1 pęczek
  • świeża bazylia - 1 szklanka
  • ocet balsamiczny - 2 łyżki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • oliwa - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Mięso zamarynuj w oliwie i przyprawie Knorr.
  2. Paprykę pokrój w duże kawałki, a cukinię w plastry. Dodaj warzywa do mięsa i wszystko marynuj przez 20 minut.
  3. Następnie grilluj warzywa oraz mięso, aż będzie rumiane i soczyste.
  4. Mięso po grillowaniu pokrój w paski. Całość przełóż do miski.
  5. Wlej pozostałą oliwę, dodaj ocet balsamiczny, starty czosnek oraz liście sałaty i bazylii.
  6. Wymieszaj sałatkę i przełóż na talerz.