Sałatka z grillowanych warzyw z makaronem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron penne (ugotowany) - 200 gramów
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • bakłażan - 0.5 sztuk
  • pomidory, pokrojone w ćwiartki - 4 sztuki
  • ocet balsamiczny - 1 łyżka
  • czosnek posiekany, ząbek - 2 sztuki
  • świeża bazylia kilka listków
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj wyrazisty paprykowo – ziołowy sos – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, 3 łyżkami oliwy, octem i czosnkiem.
  2. Paprykę, bakłażana oraz cebulę pokrój w plastry, skrop oliwą i zgrilluj.
  3. W misce połącz wszystkie składniki sałatki, dodaj przygotowany sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj listkami bazylii. Podawaj z pieczywem.