|
Składniki | ||
makaron penne (ugotowany) | 200 gramów | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
bakłażan | 0.5 sztuk | |
pomidory, pokrojone w ćwiartki | 4 sztuki | |
ocet balsamiczny | 1 łyżka | |
czosnek posiekany, ząbek | 2 sztuki | |
świeża bazylia kilka listków | ||
oliwa z oliwek | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj wyrazisty paprykowo – ziołowy sos – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, 3 łyżkami oliwy, octem i czosnkiem. |
Krok 2 |
Paprykę, bakłażana oraz cebulę pokrój w plastry, skrop oliwą i zgrilluj. |
Krok 3 |
W misce połącz wszystkie składniki sałatki, dodaj przygotowany sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj listkami bazylii. Podawaj z pieczywem. |
Autor: przepisy.pl |