| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron penne (ugotowany) | 200 gramów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| bakłażan | 0.5 sztuk | |
| pomidory, pokrojone w ćwiartki | 4 sztuki | |
| ocet balsamiczny | 1 łyżka | |
| czosnek posiekany, ząbek | 2 sztuki | |
| świeża bazylia kilka listków | ||
| oliwa z oliwek | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj wyrazisty paprykowo – ziołowy sos – zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, 3 łyżkami oliwy, octem i czosnkiem. |
| Krok 2 |
| Paprykę, bakłażana oraz cebulę pokrój w plastry, skrop oliwą i zgrilluj. |
| Krok 3 |
| W misce połącz wszystkie składniki sałatki, dodaj przygotowany sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj listkami bazylii. Podawaj z pieczywem. |
| Autor: przepisy.pl |