Sałatka z grillowanym kurczakiem
  • 30 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka duża - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 1 łyżeczka
  • papryka zielona - 50 gramów
  • fasola czerwona z puszki - 50 gramów
  • ogórek konserwowy - 1 sztuka
  • ser feta - 50 gramów
  • garść kiełków słonecznika - 1 sztuka
  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka osusz papierowym ręcznikiem. Przyprawę do kurczaka Knorr rozmieszaj z jedną łyżką oliwy, a następnie posmaruj pierś z obu stron.
  2. Zamarynowaną pierś smaż na grillowej patelni po 4-5 minut z każdej strony, następnie wystudź i pokrój w kostkę 1x1 cm.
  3. Paprykę, ogórka oraz ser pokrój w jednakowej wielkości kostkę, jak kurczaka.
  4. W misce połącz pokrojone warzywa, mięso, ser oraz odsączoną fasolę. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z pozostałą oliwą i sokiem z cytryny.
  5. Wszystkie składniki sałatki, oprócz kiełków, wymieszaj i przełóż do lunch box'a. Całość polej przygotowanym sosem, a na wierzchu ułóż kiełki słonecznika.