Sałatka z grillowanym kurczakiem

10


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
pierś z kurczaka duża1 sztuka
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr1 opakowanie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 łyżeczka
papryka zielona50 gramów
fasola czerwona z puszki50 gramów
ogórek konserwowy1 sztuka
ser feta50 gramów
garść kiełków słonecznika1 sztuka
sok z cytryny3 łyżki
oliwa z oliwek4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pierś z kurczaka osusz papierowym ręcznikiem. Przyprawę do kurczaka Knorr rozmieszaj z jedną łyżką oliwy, a następnie posmaruj pierś z obu stron.
Krok 2
Zamarynowaną pierś smaż na grillowej patelni po 4-5 minut z każdej strony, następnie wystudź i pokrój w kostkę 1x1 cm.
Krok 3
Paprykę, ogórka oraz ser pokrój w jednakowej wielkości kostkę, jak kurczaka.
Krok 4
W misce połącz pokrojone warzywa, mięso, ser oraz odsączoną fasolę. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z pozostałą oliwą i sokiem z cytryny.
Krok 5
Wszystkie składniki sałatki, oprócz kiełków, wymieszaj i przełóż do lunch box'a. Całość polej przygotowanym sosem, a na wierzchu ułóż kiełki słonecznika.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl