Przygotowanie |
Krok 1 |
Pierś z kurczaka umyj i osusz. Następnie natrzyj ją czosnkiem, oprósz pieprzem i odstaw do lodówki na 15 minut, żeby mięso się zamarynowało. Mięso zgrilluj (bez dodatku tłuszczu) na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym, a po ostudzeniu pokrój w kostkę. |
Krok 2 |
Wszystkie warzywa dokładnie umyj i odsącz z nadmiaru wody. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, paprykę pokrój w cienkie paski, pomidorki podziel na ćwiartki, ogórka obierz ze skórki i pokrój w kostkę, a oliwki - w cienkie plasterki. |
Krok 3 |
Sos sałatkowy połącz z oliwą z oliwek i odrobiną przegotowanej wody. |
Krok 4 |
Pieczywo pokrój w drobną kostkę i podpiecz na rozgrzanym oleju rzepakowym. |
Krok 5 |
Wszystkie warzywa połącz ze sobą. Na wierzch sałatki połóż kurczaka, polej ją sosem sałatkowym i posyp mini grzaneczkami. |