|
Składniki | ||
oliwa z oliwek | 1 łyżka | |
mix sałat | 1 opakowanie | |
ocet balsamiczny | 1 łyżeczka | |
oliwki czarne | 5 sztuk | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
pieprz kolorowy | 2 szczypty | |
Dzwonka łososia | 1 sztuka | |
ser kozi sałatkowy | 1 opakowanie | |
sos sałatkowy | 1 opakowanie | |
prażone ziarna soi i słonecznika | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Dzwonko łososia doprawiamy kostką czosnkową i grillujemy na suchej patelni. |
Krok 2 |
Mix Sałat z torebki rozrzucamy na talerzu. Grillowanego łososia rozdrabniamy i układamy na sałacie. Ser kozi również dzielimy na mniejsze kawałki i posypujemy na sałacie. Czarne oliwki kroimy w plasterki i rozrzucamy na sałatce. |
Krok 3 |
Doprawiamy całość pieprzem kolorowym. Przygotowujemy sos z mieszaniny oliwy z oliwek, łyżeczki octu balsamicznego i połowy opakowania sosu sałatkowego, mieszamy. Sałatkę skrapiamy sosem, i prażonymi ziarnami soi i słonecznika. |
Autor: straga.pl Straga |