Sałatka z grillowanym okoniem

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mix sałat500 gramów
filety ze świeżego okonia4 sztuki
pomidorki cherry 250 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr2 łyżki
oliwa z oliwek80 mililitrów
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Połóż na talerzach. Okonia pokrój na mniejsze porcje i skrop oliwą oraz przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.
Krok 2
Rozgrzej pozostałą oliwę na patelni i smaż rybę od strony skóry przez kilka minut, aby była chrupiąca.
Krok 3
Następnie przełóż rybę na drugą stronę, dodaj całe pomidory i sok z cytryny. Smaż jeszcze minutę.
Krok 4
Usmażoną rybę połóż na sałacie. Całość skrop oliwą z patelni i podawaj. Sałatka doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl