Sałatka z grillowanym okoniem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mix sałat - 500 gramów
  • filety ze świeżego okonia - 4 sztuki
  • pomidorki cherry - 250 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 80 mililitrów
  • cytryna - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Połóż na talerzach. Okonia pokrój na mniejsze porcje i skrop oliwą oraz przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.
  2. Rozgrzej pozostałą oliwę na patelni i smaż rybę od strony skóry przez kilka minut, aby była chrupiąca.
  3. Następnie przełóż rybę na drugą stronę, dodaj całe pomidory i sok z cytryny. Smaż jeszcze minutę.
  4. Usmażoną rybę połóż na sałacie. Całość skrop oliwą z patelni i podawaj. Sałatka doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.