Sałatka z grillowanymi truskawkami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • młody szpinak bez łodyżek - 200 gramów
  • ser camembert - 1 sztuka
  • orzechy włoskie (posiekane) - 4 łyżki
  • migdały płatki - 4 łyżki
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Sos winegret przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Migdały w płatkach prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Truskawki płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, pozbawiamy szypułek i grillujemy metodą bezpośrednią około 3 minut, studzimy.
  3. Listki szpinaku dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Dokładnie mieszamy z sosem winegret. Szpinak przekładamy do 3-4 niedużych miseczek. Posypujemy posiekanymi orzechami. Układamy pokrojony w plasterki camembert i posypujemy dodatkowo prażonymi płatkami migdałów. Przybieramy grillowanymi truskawkami. Podajemy od razu po przygotowaniu.