Sałatka z grzankami i polędwicą

0


Łatwe


30 min.


8 os.

Składniki
papryka żółta5 sztuk
kapusta pekińska0.25 sztuk
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
ogórek gruntowy średni1 sztuka
pomidor duży1 sztuka
ser żółty pikantny5 dekagramów
szczypior młody pokrojony4 łyżki
olej słonecznikowy4 łyżki
polędwica surowa-wędzona cienkie plasterki-małe20 sztuk
grzanki4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Papryki przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne. Odłóż 8 połówek, a 2 pokrój w kosteczkę. Z pomidora usuń pestki i pokrój je w kostkę. Ogórka pokrój w słupki bez obierania. Ser pokrój w bardzo drobną kostkę. Szczypior drobno posiekaj
Krok 2
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki.
Krok 3
Do oleju dodaj sos sałatkowy Knorr oraz 2 łyżki wody. Wymieszanym sosem polej sałatkę.
Krok 4
Napełniaj sałatką połówki papryk. Plasterki polędwicy zwijaj w ruloniki i umieść ozdobnie po 5 w każdej połówce papryki.
Autor: Grażyna MolakPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl