Sałatka z grzankami i polędwicą
  • 30 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • papryka żółta - 5 sztuk
  • kapusta pekińska - 0.25 sztuk
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • ogórek gruntowy średni - 1 sztuka
  • pomidor duży - 1 sztuka
  • ser żółty pikantny - 5 dekagramów
  • szczypior młody pokrojony - 4 łyżki
  • olej słonecznikowy - 4 łyżki
  • polędwica surowa-wędzona cienkie plasterki-małe - 20 sztuk
  • grzanki - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Papryki przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne. Odłóż 8 połówek, a 2 pokrój w kosteczkę. Z pomidora usuń pestki i pokrój je w kostkę. Ogórka pokrój w słupki bez obierania. Ser pokrój w bardzo drobną kostkę. Szczypior drobno posiekaj
  2. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki.
  3. Do oleju dodaj sos sałatkowy Knorr oraz 2 łyżki wody. Wymieszanym sosem polej sałatkę.
  4. Napełniaj sałatką połówki papryk. Plasterki polędwicy zwijaj w ruloniki i umieść ozdobnie po 5 w każdej połówce papryki.