Sałatka z grzybami i fasolą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczarki - 50 gramów
  • fasola biała z puszki - 300 gramów
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 3 łyżki
  • pomidory - 2 sztuki
  • średniej wielkości cebule - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 6 łyżek

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki pokrój w ćwiartki i podsmaż na oliwie, następnie ostudź.  
  2. Pokrój paprykę, pomidory i cebule w grubszą kostkę. Kolendrę oraz czosnek posiekaj.
  3. Połącz przygotowane składniki z fasolą, ketchupem oraz pozostałą oliwą.
  4. Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr według przepisu na opakowaniu.
  5. Polej nim sałatkę, dokładnie wymieszaj i podawaj.