PRZEPISY.PL

Sałatka z halibuta ze szparagami

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • woda0.5 l
  • mielony czerwony pieprz do smaku
  • olej3 łyżki
    • Krok 1

      Rybę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój pod skosem na mniejsze kawałki. Gotową rybę ułóż na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem i dopraw różowym pieprzem. Po czym włóż do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i przecz przez ok. 10 minut.
    • Krok 2

      Szparagi wrzuć do wrzątku i gotuj ok. 2 minut, następnie je wystudź w zimnej wodzie.
    • Krok 3

      Zblanszowane szparagi pokrój na grube plasterki pod kątem.
    • Krok 4

      Sos sałatkowy francuski Knorr połącz z 3 łyżkami wody i oleju, następnie dobrze wymieszaj.
    • Krok 5

      Mix sałat przełóż do miseczki dodaj pokrojone na pół pomidorki cherry i pokrojone szparagi, wszystko polej przed podaniem, powstałym dresingiem na wierzch ułóż kawałki upieczonego halibuta.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Sos sałatkowy francuski KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    422
    osoby dodały do Mniamlisty
    15''
    2
    Łatwe
    220
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe
    299
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    2
    Łatwe
    266
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Średnie