Sałatka z indykiem i makaronem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wędzony filet z indyka - 200 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 sztuka
  • makaron świderki - 200 gramów
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • ogórek - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 0.5 sztuk
  • żółta papryka - 0.5 sztuk
  • kukurydza z czerwoną fasolą - 1 opakowanie
  • natka pietruszki - 2 łyżeczki
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente i schłodź. Cebulę pokrój w piórka.
  2. Ogórek ze skórką pokrój w plasterki, papryki w paseczki. Kukurydzę z fasolą odsącz.
  3. Filet z indyka pokrój w kostkę i wymieszaj z warzywami, posiekaną natką pietruszki i makaronem.
  4. Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z olejem i 3 łyżkami wody. Polej sałatkę 10 minut przed podaniem.