Sałatka z indykiem na słodko
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z indyka - 200 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • ananasy z puszki - 5 plastrów
  • kukurydza mała puszka - 1 opakowanie
  • kuskus - 2 szklanki
  • bulion - 2 szklanki
  • kolendra - 0.5 pęczków
  • Majonez Hellmann's Babuni - 4 łyżki
  • sok pomarańczowy - 4 łyżki
  • oliwa - 3 łyżki
  • grzanki - 20 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Indyka pokrój na mniejsze kawałki, dopraw i obsmaż na oliwie, aż będzie miękki. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Zagotuj bulion i gorącym zalej kuskus. Przykryj i odstaw na 1 minutę. Po tym czasie przełóż gotowy kuskus do miski i mieszaj drewnianą łyżką, aby nie powstały grudki.
  3. Ananasa pokrój w kostkę. Wraz z mięsem i kukurydzą dodaj do kuskusa.
  4. Majonez wymieszaj z sokiem pomarańczowym i sosem sałatkowym Knorr.
  5. Dressing wlej do sałatki. Połącz wszystkie składniki. Podawaj posypane posiekaną kolendrą i grzankami.