Sałatka z indykiem na słodko

8


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z indyka200 gramów
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 opakowanie
ananasy z puszki5 plastrów
kukurydza mała puszka1 opakowanie
kuskus2 szklanki
bulion2 szklanki
kolendra0.5 pęczków
Majonez Hellmann's Babuni4 łyżki
sok pomarańczowy4 łyżki
oliwa3 łyżki
grzanki20 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Indyka pokrój na mniejsze kawałki, dopraw i obsmaż na oliwie, aż będzie miękki. Odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Zagotuj bulion i gorącym zalej kuskus. Przykryj i odstaw na 1 minutę. Po tym czasie przełóż gotowy kuskus do miski i mieszaj drewnianą łyżką, aby nie powstały grudki.
Krok 3
Ananasa pokrój w kostkę. Wraz z mięsem i kukurydzą dodaj do kuskusa.
Krok 4
Majonez wymieszaj z sokiem pomarańczowym i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Dressing wlej do sałatki. Połącz wszystkie składniki. Podawaj posypane posiekaną kolendrą i grzankami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl