| |||||||||
| Składniki | ||
| jagody | 0.5 szklanek | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
| świeży szpinak | 150 gramów | |
| ser twarogowy | 80 gramów | |
| cukinia | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| woda | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj aromatyczny sos mieszając oliwę z połową jagód, sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. Odstaw na kilka minut. |
| Krok 2 |
| Szpinak dokładnie umyj, osusz i ułóż razem z serem na talerzu. |
| Krok 3 |
| Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plasterki i dodaj do sałatki. |
| Krok 4 |
| Sałatkę polej po wierzchu sosem jagodowym i posyp dodatkowo całymi jagodami. |
| Autor: Piotr Murawski |