|
Składniki | ||
jagody | 0.5 szklanek | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
świeży szpinak | 150 gramów | |
ser twarogowy | 80 gramów | |
cukinia | 1 sztuka | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
woda | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj aromatyczny sos mieszając oliwę z połową jagód, sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. Odstaw na kilka minut. |
Krok 2 |
Szpinak dokładnie umyj, osusz i ułóż razem z serem na talerzu. |
Krok 3 |
Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plasterki i dodaj do sałatki. |
Krok 4 |
Sałatkę polej po wierzchu sosem jagodowym i posyp dodatkowo całymi jagodami. |
Autor: Piotr Murawski |