Sałatka z jagodami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jagody - 0.5 szklanek
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • świeży szpinak - 150 gramów
  • ser twarogowy - 80 gramów
  • cukinia - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj aromatyczny sos mieszając oliwę z połową jagód, sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. Odstaw na kilka minut.
  2. Szpinak dokładnie umyj, osusz i ułóż razem z serem na talerzu.
  3. Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plasterki i dodaj do sałatki.
  4. Sałatkę polej po wierzchu sosem jagodowym i posyp dodatkowo całymi jagodami.