Sałatka z jajkiem i kukurydzą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • mieszanka sałat (masłowa, radicchio, dębowa, strzępiasta) - 1 sztuka
  • jajka - 2 sztuki
  • pomidory - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
  • puszka kukurydzy - 0.5 sztuk
  • małe cebulki w occie - 1 opakowanie
  • oliwa - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Umyj sałaty, osusz i porwij na kawałki.
  2. Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w ćwiartki.
  3. Sparz pomidory, obierz ze skórki, następnie pokrój w ósemki. Osącz cebulki i kukurydzę z zalewy.
  4. Wymieszaj składniki sałatki, ćwiartki jajka ułóż na środku salaterki.
  5. Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według opisu na opakowaniu i polej nim sałatkę. Podawaj.