Sałatka z jarmużem

26


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
jarmuż 600 gramów
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 opakowanie
parmezan100 gramów
jajka przepiórcze10 sztuk
suszone pomidory100 gramów
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
papryczka chilli1 sztuka
oliwa z oliwek3 łyżki
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr1 szczypta
sok z 1/2 cytryny
orzeszki pinii50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Jarmuż zanurz we wrzącej wodzie na około 10 sekund. Wyjmij, wypłucz pod bieżącą, zimną wodą. Liście jarmużu wytnij odcinając je od zgrubiałych części, pokrój w paseczki, pomieszaj z odrobiną oliwy, sokiem z cytryny oraz szczyptą startej gałki.
Krok 2
Przygotowany jarmuż ułóż na półmisku, na nim ułóż suszone pomidory pokrojone w paseczki i ugotowane, przekrojone na pół jajka przepiórcze. Całość polej z wierzchu dresingiem przygotowanym z sosu sałatkowego Knorr, majonezu i kilku łyżek przegotowanej wody.
Krok 3
Całość posyp z wierzchu płatami parmezanu, posiekanym chilli i prażonymi orzeszkami pinii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl