Sałatka z kalafiorem
  • 25 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • kalafior świeży - 0.25 sztuk
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • Łosoś wędzony w kawałku - 100 gramów
  • jajka - 4 sztuki
  • ogórek konserwowy - 2 sztuki
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • koperek - 1 pęczek
  • Majonez Hellmann's Lekki - 1 łyżka
  • jogurt naturalny - 2 łyżki
  • pieprz czarny świeżo mielony - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Kalafiora podziel na małe różyczki, łososia oraz ogórki pokrój w drobną kostkę. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz a następnie również pokrój w takiej samej wielkości kostkę.
  2. Sos sałatkowy połącz z jogurtem i majonezem, dodaj posiekany koperek i wymieszaj.
  3. W dużej misce połącz wszystkie składniki: kalafiora, łososia, ogórki, jajka oraz przygotowany sos sałatkowy. Dopraw do smaku pieprzem.
  4. Sałatkę wymieszaj i przełóż do salaterki. Wierzch posyp grubo pokrojonym szczypiorem i podawaj.