Sałatka z kalarepy

33


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 200 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
sałata lodowa1 sztuka
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 sztuka
mała kalarepa2 sztuki
pomarańcza2 sztuki
czerwone porzeczki (mogą być mrożone)1 szklanka
pestki dyni do dekoracji5 sztuk
oliwa z oliwek
Przygotowanie
Krok 1
Umyj sałatę i porwij na duże kawałki. Obierz ze skóry pomarańcze i wytnij fragmenty owocu bez skóry. Następnie obierz kalarepy i pokrój je na cienkie półplastry.
Krok 2
Posyp pierś z kurczaka Przyprawą do kurczaka Knorr. Usmaż na oliwie, następnie pokrój w kostkę i odstaw do ostudzenia.
Krok 3
Zmiksuj czerwone porzeczki z łyżką oliwy i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 4
Włóż resztę składników do dużej miski, polej je przygotowanym sosem i udekoruj pestkami dyni. Podawaj sałatkę z grzankami z bagietki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl