Sałatka z kalarepy
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 200 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • sałata lodowa - 1 sztuka
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 sztuka
  • mała kalarepa - 2 sztuki
  • pomarańcza - 2 sztuki
  • czerwone porzeczki (mogą być mrożone) - 1 szklanka
  • pestki dyni do dekoracji - 5 sztuk
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Umyj sałatę i porwij na duże kawałki. Obierz ze skóry pomarańcze i wytnij fragmenty owocu bez skóry. Następnie obierz kalarepy i pokrój je na cienkie półplastry.
  2. Posyp pierś z kurczaka Przyprawą do kurczaka Knorr. Usmaż na oliwie, następnie pokrój w kostkę i odstaw do ostudzenia.
  3. Zmiksuj czerwone porzeczki z łyżką oliwy i sosem sałatkowym Knorr.
  4. Włóż resztę składników do dużej miski, polej je przygotowanym sosem i udekoruj pestkami dyni. Podawaj sałatkę z grzankami z bagietki.