Sałatka z kapusty pekińskiej

0


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
kapusta pekińska 400 gramów
Sos sałatkowy francuski Knorr1 sztuka
rodzynki50 gramów
orzechy włoskie50 gramów
jabłko1 sztuka
pomarańcza2 sztuki
czosnek ząbek1 sztuka
oliwa z oliwek4 łyżki
natka pietruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę obierz z wierzchnich liści, opłucz i poszatkuj. Sparz w lekko osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.
Krok 2
Rodzynki umyj i zalej wrzącą wodą na kilka minut. Orzechy grubo posiekaj.
Krok 3
Jabłko i 1 pomarańczę pokrój w drobne kawałki. 2 pomarańczę zostaw do dekoracji.
Krok 4
Czosnek rozetrzyj z Sosem sałatkowym francuski winegret Knorr. Dodaj 2 łyżki wody i oliwę, dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Wszystkie składniki wymieszaj, polej sosem. Posyp natką. Udekoruj pozostawioną pomarańczą. Podawaj z bułką.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl