Sałatka z kapusty pekińskiej i łososia
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • łosoś wędzony - 150 gramów
  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • seler naciowy łodygi - 5 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • cytryna - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 0.2 szklanek
  • chili czerwone - 1 sztuka
  • kolendra
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

  1. Łososia pokrój na paski.
  2. Kapustę umyj i poszatkuj, a selera obierz pokrój w słupki. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę.
  3. Wszystkie pokrojone składniki wrzuć do miski.
  4. W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, sos sojowy oraz drobno posiekane chilli i kolendrę z sosem sałatkowym Knorr.
  5. Ułóż składniki sałatki w misce lub na talerzu. Polej przygotowanym sosem. Udekoruj gałązkami kolendry.