Sałatka z kapusty pekińskiej
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy francuski Knorr
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • kiszone ogórki - 300 gramów
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ziemniaki w mundurkach i odstaw do schłodzenia. Następnie obierz i pokrój w kostkę lub plastry.
  2. Kapustę pekińską poszatkuj w dość cienkie paski.
  3. Ogórki pokrój w półplasterki, a szczypiorek posiekaj.
  4. Sos sałatkowy francuski Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, a następnie z oliwą.
  5. Ziemniaki, kapustę i ogórki wyłóż do salaterki, polej sosem i podawaj.