|
Składniki | ||
kapusta pekińska | 1 sztuka | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | ||
ziemniaki | 4 sztuki | |
kiszone ogórki | 300 gramów | |
szczypiorek | 1 pęczek | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
woda | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj ziemniaki w mundurkach i odstaw do schłodzenia. Następnie obierz i pokrój w kostkę lub plastry. |
Krok 2 |
Kapustę pekińską poszatkuj w dość cienkie paski. |
Krok 3 |
Ogórki pokrój w półplasterki, a szczypiorek posiekaj. |
Krok 4 |
Sos sałatkowy francuski Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, a następnie z oliwą. |
Krok 5 |
Ziemniaki, kapustę i ogórki wyłóż do salaterki, polej sosem i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |