| |||||||||
| Składniki | ||
| kapusta pekińska | 1 sztuka | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | ||
| ziemniaki | 4 sztuki | |
| kiszone ogórki | 300 gramów | |
| szczypiorek | 1 pęczek | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| woda | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj ziemniaki w mundurkach i odstaw do schłodzenia. Następnie obierz i pokrój w kostkę lub plastry. |
| Krok 2 |
| Kapustę pekińską poszatkuj w dość cienkie paski. |
| Krok 3 |
| Ogórki pokrój w półplasterki, a szczypiorek posiekaj. |
| Krok 4 |
| Sos sałatkowy francuski Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, a następnie z oliwą. |
| Krok 5 |
| Ziemniaki, kapustę i ogórki wyłóż do salaterki, polej sosem i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |