Sałatka z kapusty pekińskiej

46


Łatwe


50 min.


4 os.

Składniki
kapusta pekińska1 sztuka
Sos sałatkowy francuski Knorr
ziemniaki4 sztuki
kiszone ogórki300 gramów
szczypiorek1 pęczek
oliwa z oliwek3 łyżki
woda3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach i odstaw do schłodzenia. Następnie obierz i pokrój w kostkę lub plastry.
Krok 2
Kapustę pekińską poszatkuj w dość cienkie paski.
Krok 3
Ogórki pokrój w półplasterki, a szczypiorek posiekaj.
Krok 4
Sos sałatkowy francuski Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, a następnie z oliwą.
Krok 5
Ziemniaki, kapustę i ogórki wyłóż do salaterki, polej sosem i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl