Sałatka z kaszą gryczaną, pieczoną dynią i tofu
  • 30 minut
  • 1 osoba
  • Średnie

Składniki:

  • świeże tofu - 50 gramów
  • kasza gryczana (sucha) - 20 gramów
  • Flora ProActiv o smaku masła - 1 łyżka
  • dynia - 100 gramów
  • zielony groszek - 10 gramów
  • kukurydza - 10 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Tofu odcedź z zalewy. Pokrój na drobne kawałki.
  2. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do ciepłej kaszy dodaj Florę ProActiv o smaku masła.
  3. Dynię pokrój na mniejsze części i upiecz w piekarniku. Po wystudzeniu obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. W misce połącz z sobą kaszę, tofu, dynię, kukurydzę i groszek. Całość dokładnie wymieszaj.