Sałatka z kaszą jaglaną i papryką, kefir i ananas

0


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
duża żółta papryka1 sztuka
duża czerwona papryka1 sztuka
duża zielona papryka1 sztuka
kasza jaglana (sucha)120 gramów
Flora ProActiv o smaku masła4 łyżki
natka pietruszki4 łyżki
mały kefir 0% tłuszczu4 sztuki
duży świeży ananas1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Do jeszcze ciepłej dodaj Florę ProActiv o smaku masła i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Paprykę drobno posiekaj i dodaj do kaszy. Całość wymieszaj z natką pietruszki.
Krok 3
Wypij kefir i zjedz ananasa.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl