Sałatka z kaszą jaglaną i papryką, kefir i ananas
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • duża żółta papryka - 1 sztuka
  • duża czerwona papryka - 1 sztuka
  • duża zielona papryka - 1 sztuka
  • kasza jaglana (sucha) - 120 gramów
  • Flora ProActiv o smaku masła - 4 łyżki
  • natka pietruszki - 4 łyżki
  • mały kefir 0% tłuszczu - 4 sztuki
  • duży świeży ananas - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Do jeszcze ciepłej dodaj Florę ProActiv o smaku masła i dokładnie wymieszaj.
  2. Paprykę drobno posiekaj i dodaj do kaszy. Całość wymieszaj z natką pietruszki.
  3. Wypij kefir i zjedz ananasa.