| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Soczewicę, ziarna orkiszu oraz kaszę gryczaną ugotuj oddzielnie według wskazówek na opakowaniu. |
| Krok 2 |
| Cebulę oraz czosnek pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodaj przyprawę Knorr i smaż pół minuty. Przełóż całość do miseczki. |
| Krok 3 |
| Dodaj oliwę z suszonych pomidorów, sok z cytryny i sos sałatkowy Knorr. Wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Suszone pomidory pokrój w paski. Kapary odcedź. Kilka oliwek pokrój na plasterki, a resztę pozostaw w całości.
|
| Krok 5 |
| Ugotowane kasze wymieszaj w dużej misce z sosem, groszkiem, kaparami, oliwkami, suszonymi pomidorami i porwanymi listkami bazylii. Lekko wymieszaj i podawaj. |