| |||||||||
| Składniki | ||
| Sos sałatkowy francuski Knorr | ||
| sałata roszponka | 100 gramów | |
| kiełki rzodkiewki | 100 gramów | |
| kiełki słonecznika | 100 gramów | |
| kiełki lucerny | 50 gramów | |
| pomidory cherry | 80 gramów | |
| orzechy włoskie | 50 gramów | |
| orzechy laskowe | 50 gramów | |
| rzodkiewka | 8 sztuk | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Upraż orzechy na patelni, aby zarumienić skórkę. Odstaw do ostygnięcia. Możesz rozetrzeć orzechy w dłoniach tak, aby skórka sama odpadła. |
| Krok 2 |
| Pomidory pokrój w ćwiartki, rzodkiewki w plastry. |
| Krok 3 |
| Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo- ziołowy Knorr, mieszając zawartość opakowania z wodą i oliwą. |
| Krok 4 |
| Do miski wrzuć roszponkę, kiełki, rzodkiewki, pomidorki oraz orzechy z sosem. Wszystko wymieszaj. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. |
| Autor: przepisy.pl |