Sałatka z kiełkami i orzechami

20


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
Sos sałatkowy francuski Knorr
sałata roszponka100 gramów
kiełki rzodkiewki100 gramów
kiełki słonecznika100 gramów
kiełki lucerny50 gramów
pomidory cherry 80 gramów
orzechy włoskie50 gramów
orzechy laskowe50 gramów
rzodkiewka8 sztuk
oliwa z oliwek3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Upraż orzechy na patelni, aby zarumienić skórkę. Odstaw do ostygnięcia. Możesz rozetrzeć orzechy w dłoniach tak, aby skórka sama odpadła.
Krok 2
Pomidory pokrój w ćwiartki, rzodkiewki w plastry.
Krok 3
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo- ziołowy Knorr, mieszając zawartość opakowania z wodą i oliwą.
Krok 4
Do miski wrzuć roszponkę, kiełki, rzodkiewki, pomidorki oraz orzechy z sosem. Wszystko wymieszaj. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl