|
Składniki | ||
Sos sałatkowy francuski Knorr | ||
sałata roszponka | 100 gramów | |
kiełki rzodkiewki | 100 gramów | |
kiełki słonecznika | 100 gramów | |
kiełki lucerny | 50 gramów | |
pomidory cherry | 80 gramów | |
orzechy włoskie | 50 gramów | |
orzechy laskowe | 50 gramów | |
rzodkiewka | 8 sztuk | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Upraż orzechy na patelni, aby zarumienić skórkę. Odstaw do ostygnięcia. Możesz rozetrzeć orzechy w dłoniach tak, aby skórka sama odpadła. |
Krok 2 |
Pomidory pokrój w ćwiartki, rzodkiewki w plastry. |
Krok 3 |
Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo- ziołowy Knorr, mieszając zawartość opakowania z wodą i oliwą. |
Krok 4 |
Do miski wrzuć roszponkę, kiełki, rzodkiewki, pomidorki oraz orzechy z sosem. Wszystko wymieszaj. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. |
Autor: przepisy.pl |