Sałatka z kiełkami i orzechami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
  • sałata roszponka - 100 gramów
  • kiełki rzodkiewki - 100 gramów
  • kiełki słonecznika - 100 gramów
  • kiełki lucerny - 50 gramów
  • pomidory cherry - 80 gramów
  • orzechy włoskie - 50 gramów
  • orzechy laskowe - 50 gramów
  • rzodkiewka - 8 sztuk
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Upraż orzechy na patelni, aby zarumienić skórkę. Odstaw do ostygnięcia. Możesz rozetrzeć orzechy w dłoniach tak, aby skórka sama odpadła.
  2. Pomidory pokrój w ćwiartki, rzodkiewki w plastry.
  3. Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo- ziołowy Knorr, mieszając zawartość opakowania z wodą i oliwą.
  4. Do miski wrzuć roszponkę, kiełki, rzodkiewki, pomidorki oraz orzechy z sosem. Wszystko wymieszaj. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.