Sałatka z kiełkami rzodkiewki

6


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
kiełki rzodkiewki1 opakowanie
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
szynka Schwarzwaldzka6 plastrów
sałata karbowana, liście6 sztuk
cukinia1 sztuka
czarne oliwki2 łyżki
woda3 łyżki
oliwa3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj aromatyczny, ziołowy sos mieszając zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy.
Krok 2
Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki, oliwki pokrój na połówki. Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry, skrop 2 łyżkami oliwy i grilluj.
Krok 3
Na półmisku lub talerzu rozłóż dookoła liście sałaty, następnie zbliżając się do środka naczynia ułóż, również dookoła, grillowana cukinię, plastry szynki oraz na środku - kiełki.
Krok 4
Wierzch sałatki posyp pokrojonymi oliwkami a całość polej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę podawaj jako samodzielne danie.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl