Sałatka z kiełkami rzodkiewki
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kiełki rzodkiewki - 1 opakowanie
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
  • szynka Schwarzwaldzka - 6 plastrów
  • sałata karbowana, liście - 6 sztuk
  • cukinia - 1 sztuka
  • czarne oliwki - 2 łyżki
  • woda - 3 łyżki
  • oliwa - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj aromatyczny, ziołowy sos mieszając zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy.
  2. Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki, oliwki pokrój na połówki. Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry, skrop 2 łyżkami oliwy i grilluj.
  3. Na półmisku lub talerzu rozłóż dookoła liście sałaty, następnie zbliżając się do środka naczynia ułóż, również dookoła, grillowana cukinię, plastry szynki oraz na środku - kiełki.
  4. Wierzch sałatki posyp pokrojonymi oliwkami a całość polej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę podawaj jako samodzielne danie.