Sałatka z kiełkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • zielona fasolka szparagowa - 0.5 kilogramów
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • rzodkiewka - 1 pęczek
  • ser feta - 10 dekagramów
  • ulubione kiełki - 1 opakowanie
  • pestki dyni - 100 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść i ugotuj fasolkę w osolonym wrzątku. Uważaj, aby jej nie rozgotować. Po ugotowaniu schłodź w zimnej wodzie, żeby nie straciła koloru. Jeżeli używasz fasolki mrożonej sparz ją w osolonym wrzątku i schłodź w zimnej wodzie.
  2. Umyj i osusz rzodkiewki, następnie pokrój w plastry.
  3. Sos sałatkowy grecki Knorr wymieszaj z wodą i połącz z oliwą.
  4. Pestki dyni upraż na suchej, rozgrzanej patelni i odstaw do schłodzenia.
  5. Ser feta pokrusz. Fasolkę, rzodkiewki, kiełki i pokruszony ser polej sosem i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną uprażonymi pestkami dyni.