Przygotowanie |
Krok 1 |
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i posyp przyprawą Knorr. Dokładnie wymieszaj. |
Krok 2 |
Następnie usmaż na oleju aż mięso będzie soczyste i gotowe. |
Krok 3 |
Komosę ryżową ugotuj w dużej ilości wody według wskazówek na opakowaniu producenta. |
Krok 4 |
Pomidorki przekrój na pół, cebulę pokrój w kostkę, zioła i chilli posiekaj, a szpinak umyj. |
Krok 5 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, sokiem z cytryny i dwiema łyżkami wody. |
Krok 6 |
Ugotowaną komosę ryżową przełóż do dużej miski, dodaj sos na oliwie, zioła, pomidorki, cebulę, chilli, kurczaka oraz listki szpinaku. Wymieszaj i podawaj. |