Sałatka z komosą ryżową (quinoa) i kurczakiem

7


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
komosa ryżowa300 gramów
pierś z kurczaka 4 sztuki
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr2 łyżki
olej do smażenia1 łyżka
pomidorki koktajlowe100 gramów
natka pietruszki1 pęczek
kolendra1 pęczek
duża cebula1 sztuka
świeży szpinak80 gramów
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr1 opakowanie
mała papryczka chili1 sztuka
oliwa z oliwek60 mililitrów
sok z jednej cytryny50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i posyp przyprawą Knorr. Dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Następnie usmaż na oleju aż mięso będzie soczyste i gotowe.
Krok 3
Komosę ryżową ugotuj w dużej ilości wody według wskazówek na opakowaniu producenta.
Krok 4
Pomidorki przekrój na pół, cebulę pokrój w kostkę, zioła i chilli posiekaj, a szpinak umyj.
Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, sokiem z cytryny i dwiema łyżkami wody.
Krok 6
Ugotowaną komosę ryżową przełóż do dużej miski, dodaj sos na oliwie, zioła, pomidorki, cebulę, chilli, kurczaka oraz listki szpinaku. Wymieszaj i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl