Sałatka z komosą ryżową (quinoa) i kurczakiem

10


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
komosa ryżowa300 gramów
pierś z kurczaka 4 sztuki
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr2 łyżki
olej do smażenia1 łyżka
pomidorki koktajlowe100 gramów
natka pietruszki1 pęczek
kolendra1 pęczek
duża cebula1 sztuka
świeży szpinak80 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
mała papryczka chili1 sztuka
oliwa z oliwek60 mililitrów
sok z jednej cytryny50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i posyp przyprawą Knorr. Dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Następnie usmaż na oleju aż mięso będzie soczyste i gotowe.
Krok 3
Komosę ryżową ugotuj w dużej ilości wody według wskazówek na opakowaniu producenta.
Krok 4
Pomidorki przekrój na pół, cebulę pokrój w kostkę, zioła i chilli posiekaj, a szpinak umyj.
Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, sokiem z cytryny i dwiema łyżkami wody.
Krok 6
Ugotowaną komosę ryżową przełóż do dużej miski, dodaj sos na oliwie, zioła, pomidorki, cebulę, chilli, kurczaka oraz listki szpinaku. Wymieszaj i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl