Sałatka z komosy i jajka
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • komosa ryżowa - 150 gramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
  • dojrzałe awokado - 1 sztuka
  • jaja - 6 sztuk
  • kukurydza z puszki - 250 gramów
  • Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr - 1 opakowanie
  • olej - 5 łyżek
  • biały ocet winny - 2 łyżki
  • musztarda - 2 łyżki
  • miód - 1 łyżka
  • rukiew wodna - 50 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Komosę ryżową ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta z dodatkiem kostki Knorr.
  2. Jaja ugotuj na twardo, ok 8 minut. Następnie wystudź, obierz i pokrój w cząstki.
  3. Kukurydzę odcedź. Awokado obierz, pozbądź się pestki i pokrój w kostkę. Rukiew umyj i osusz.
  4. Olej wymieszaj z octem, musztardą, miodem, trzema łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr.
  5. W szklanym naczyniu, np. słoiku, układaj warstwami komosę, awokado, kukurydzę, jaja oraz rukiew wodną. Możesz zrobić kilka warstw. Sałatkę polej obficie sosem i podawaj.