Sałatka z komosy i jajka

0


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
komosa ryżowa150 gramów
Bulion na włoszczyźnie Knorr2 sztuki
dojrzałe awokado1 sztuka
jaja6 sztuk
kukurydza z puszki250 gramów
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr1 opakowanie
olej5 łyżek
biały ocet winny2 łyżki
musztarda2 łyżki
miód1 łyżka
rukiew wodna50 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Komosę ryżową ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Jaja ugotuj na twardo, ok 8 minut. Następnie wystudź, obierz i pokrój w cząstki.
Krok 3
Kukurydzę odcedź. Awokado obierz, pozbądź się pestki i pokrój w kostkę. Rukiew umyj i osusz.
Krok 4
Olej wymieszaj z octem, musztardą, miodem, trzema łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
W szklanym naczyniu, np. słoiku, układaj warstwami komosę, awokado, kukurydzę, jaja oraz rukiew wodną. Możesz zrobić kilka warstw. Sałatkę polej obficie sosem i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl